Dankbaar tevreden – Alles moet anders

BENDER

zaterdag 9 maart 2024 | 20:30

Muziektheater

Vrolijk en ontroerend, licht en melancholiek. Het lijken uitersten, toch weten de muzikanten van Bender deze moeiteloos te verenigen in hun liedjesprogramma ‘Dankbaar tevreden – alles moet anders’. De titel verwijst naar de grote vraagstukken waar we in onze samenleving voor staan, terwijl in het dagelijks leven alles zo gewoon mogelijk z’n gangetje gaat.  Bender vertolkt liedjes over de verwarrende tijd waarin we leven, maar toch zeker óók over de vele mooie dingen, waar we ons elke dag over kunnen verwonderen.

Met succes toert Bender sinds 2010 langs de theaters en festivals met eigen Nederlandstalige chansons. Bender heeft een authentiek geluid met eigen, herkenbare teksten.. Over ‘Broos’ het tweede album van Bender schreef Muziekweb indertijd: ‘Broos is is het ideale tegengif voor de flitsende en oppervlakkige waan van alledag’. Of zoals muziektijdschrift Maxazine het verwoordde: ‘diepzinnige teksten die nog zelfs twijfelen of ze vrolijk zijn of dramatisch, het is een kunst’.

Na de albums  ‘Voor het te laat is’ (2012) en ‘Broos’ (2016) heeft Bender enkele singles uitgebracht zoals ‘Mooie woestenij’ (2021) en ‘Er is niets veranderd (2022). Ook is van de hand van frontman Bert Vissers in 2019 een boek + cd verschenen, getiteld ‘De wereld wacht op mij’. Aan een derde album wordt naarstig gewerkt.

Bender bestaat uit zanger en liedjesschrijver Bert Vissers (zang, gitaar, piano), Ron Bosten (gitaar, zang), Jos Caspers (contrabas, zang) en Rodney Calis (trompet/bugel/percussie).

www.bendermuziek.nl

Bij deze voorstelling kunt u met uw persoonlijke vervoerspas gebruik maken van Buurt Vervoer Beuningen.