Film Buiten is het feest

Soroptimistclub Batenburg Maas & Waal

woensdag 29 november 2023 | 20:00

Zwijgen of vechten, dat is de keus waar de succesvolle zangeres Sonne voor komt te staan wanneer misbruik uit het verleden haar familie opnieuw bedreigt. Indringend drama met hoofdrollen voor Eelco Smits, Abbey Hoes en Georgina Verbaan.

Na de onverwachte dood van haar oudere zus stort singer-songwriter Sonne (25) zich tot verbijstering van haar familie furieus op de bescherming van haar nichtje Lotte (12). Niemand begrijpt wat haar drijft en waarom ze zelfs haar tournee afzegt. Maar wanneer haar gevecht met Lottes wettige vader tot een rechtszaak leidt komt het met schaamte omgeven verleden vol misbruik onvermijdelijk aan het licht. Dan blijkt dat muziek Sonnes pleister was; haar vrolijke façade een pantser om zich achter te verschuilen. Geïnspireerd op het leven van Karin Bloemen, naar de roman van Arthur Japin.

In het kader van de wereldwijde campagne tegen geweld tegen vrouwen en meisjes ”Orange the World” vindt deze filmavond plaats en hoopt de Soroptimistclub Batenburg Maas & Waal met de opbrengst van deze avond stichting Mendoo te ondersteunen. Stichting Mendoo vangt huisdieren op van vrouwen die door huiselijk geweld weggaan. Ze durven vaak niet te vluchten omdat ze geen oplossing hebben voor hun huisdier.


De campagne Orange the World vindt ieder jaar plaats van 25 november, de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwentot 10 december, de Internationale Mensenrechtendag.