Het Kleurenmonster

Theater Stof

zondag 2 februari 2025 | 14:00

Familie

Naar het kleurrijke prentenboek van Anna Llenas

Rood, groen, blauw, geel, grijs en roze: alle kleuren kolken dwars door elkaar heen in het lijf van het kleurenmonster! Hij voelt zich blij, boos, verdrietig, kalm en bang tegelijk. Wat is er toch met hem aan de hand? Gelukkig komt hij op een dag een vriendelijk meisje tegen. De twee raken bevriend en gaan samen op reis. Onderweg, en met hulp van het meisje, leert het monster zichzelf en zijn emoties steeds beter kennen…

Het kleurenmonster (2+) is een beeldende, woordloze en muzikale vertolking van het geliefde prentenboek van Anna Llenas. Het betreft een poëtische vertelling over het begrijpen, herkennen en durven accepteren van onze emoties. Een verhaal over vriendschap, ontdekking en verwondering van de wereld om ons heen. Theater Stof laat met de door hen zelfgemaakte poppen en decorstukken een kleurenexplosie ontstaan, waarin je dwars door fantasievolle landschappen, zeeën en bergen beweegt en ontroerd wordt.

Theater Stof (Mirthe van der Meulen en Sarah Strassburger) maakt beeldend jeugdtheater voor de allerkleinsten. In een stoffen wereld worden de kinderen uitgenodigd om zelf op ontdekkingstocht te gaan.

De verhalen zijn geïnspireerd op het enthousiasme en de verkenningslust van het jonge kind en zetten aan tot verwondering en interactie. Zo zijn de kinderen vrij om te spelen in- en met de door Theater Stof handgemaakte stoffen decorstukken, waarbij de verhalen al spelende worden herbeleefd. Bij het maken van de voorstellingen zetten Mirthe en Sarah hun creatieve en pedagogische achtergrond in; samen levert dit de kracht op van Theater Stof.

Ontdek en speel mee in een fantasievolle en beeldende wereld van stof!