Ierse avond met Mannen van Naam

Mannen van Naam

zaterdag 16 november 2024 | 20:30

Muziektheater

Hoe zou het toch komen dat zo’n klein land als Ierland over de hele wereld bekend staat om zijn muziek? Van weemoedige ballades, vrolijke meezingers en razendsnelle deunen tot de hedendaagse popmuziek. En hoe komt het dat de Mannen van Naam zich hun complete muzikale carrière hebben laten leiden door Ierse en Schotse muziek? Die invloeden waren al te horen in grote hits als Laat Maar Waaien en Hela Hola (Tuthola) uit hun vroegere jaren bij Pater Moeskroen.
 
In dit theaterprogramma gaan de Mannen op zoek naar die Keltische roots. Ze reizen naar Ierland en komen terug met mooie, spannende en hilarische verhalen waaruit veel duidelijk zal worden. Het resultaat is een compleet Iers programma met tal van klassiekers, onder andere van The Dubliners en The Pogues, uiteraard gestoken in het typische Mannen van Naam-jasje. Ontroerende ballades en opzwepende reels en jigs nemen je mee van de groene heuvels tot diep in de Ierse pubs.
Daarbij staat de cabareteske presentatie van zanger/gitarist/verhalenverteller Ton Smulders garant voor een optimale sfeer. De andere mannen, Ad Grooten en Wilbert van Duinhoven, brengen een scheepslading instrumenten mee, waaronder Ierse whistles, banjo, accordeon en doedelzak. Als klap op de vuurpijl worden de Mannen van Naam voor deze gelegenheid uitgebreid met Siard de Jong, een fiddleplayer die van wanten weet.