Pakjespaniek

Theater Lapstok

zondag 1 december 2024 | 14:00

Familie

Sinterklaas vindt dat het tijd wordt dat Piet Paniek ook eens pakjes gaat bezorgen. Pepernoten strooien kan hij als de beste, maar op de stoomboot heeft hij nog nooit meegevaren (te eng), het paard van Sinterklaas vasthouden wil hij niet (te spannend) en al helemaal niet een cadeautje door de schoorsteen gooien (te gevaarlijk).   Omdat hij toch zijn pietendiploma wil halen, heeft Sinterklaas hem de opdracht gegeven het pakje van Pien te bezorgen. Na een lange reis op de fiets,  raakt hij op het laatste moment door de zenuwen  het pakje kwijt.  Oei, wie heeft het pakje nu?   De kinderen latenal snel  zien dat ze natuurlijk zelf ook wat pietenlef en pietenhandigheid hebben. Lukt het ze het pakje terug te vinden en Piet Paniek klaar te stomen voor de ultieme schoorsteenklim? Natuurlijk een voorstelling vol met liedjes!

Theater Lapstok speelt muzikaal en interactief poppentheater voor jonge kinderen. Verbeelding, humor, sociaal-emotionele en maatschappelijke thema’s staan centraal in de door Marisa Laperdrix zelf geschreven verhalen en liedjes.

In haar voorstellingen speelt ze samen naast haar poppen een rol of fungeert ze als verteller in een décor dat in een vintage jasje is gestoken. Voor de kinderen is er ook een rol weggelegd, want ze zijn onmisbaar om het verhaal tot een goed einde te kunnen brengen. En wees gewaarschuwd: De liedjes blijven nog lang in je hoofd zitten…

Poppenspel en liedjes behoren tot de vaste formule van Theater Lapstok!