Samen en positief op weg naar een duurzaam Beuningen

Steenbreek & Dijkmagazijn Beuningen

donderdag 9 november 2023 | 20:00

Het Dijkmagazijn organiseert samen met Harten 4 Groep en de gemeente Beuningen een lezing van Tim van Hattum. De lezing is in het kader van ‘Samen op weg naar een duurzame gemeente’.

Deze avond is in navolging van de KinderDenktank: basisschoolleerlingen uit Beuningen hebben diverse bedrijven en organisaties bezocht waarover zij hun bevindingen voor een duurzaam Beuningen in een poster verwerkt hebben. Deze posters presenteren de leerlingen in de klas, maar zijn ook te bekijken in o.a. de Bibliotheek in Beuningen en op deze avond. De leerlingen hebben tijdens de KinderDenktank juist onderzocht wat er allemaal al gebeurd aan duurzaamheid bij lokale bedrijven en wat ze hier zelf van kunnen leren. De organisatoren van de KinderDenktank hebben zich hiervoor laten inspireren door het boek ‘Klimaatgids van de 21e eeuw: zeven natuurlijke routes naar een hoopvolle toekomst”, geschreven door Tim van Hattum.  

Tim van Hattum is programmaleider Klimaat aan de WUR en is op dit moment een van de belangrijkste kartrekkers voor een positiee benadering: hoe realiseren we samen een duurzame wereld, nu en straks. Een inspirator die benadrukt wat we wél al goed doen! Om iedereen een positieve blik op de toekomst te geven, komt Tim van Hattum naar Beuningen toe.

Wees welkom bij deze inspirerende lezing, die tevens vergezeld zal gaan met een aantal korte interviews met de ondernemers waar de KinderDenktank op bezoek zijn geweest.